glaaad

Nu har jag å Sanna anmält oss till minilumpen å jag är såååååå glad och längtar jätte mycket! Det ska bli sååå kul, å nu är det bara att hoppas att alla platser inte är slut ♣ ! 
Så nu är jag på ett jätte bra humör och vill bara stå å hoppa upp och ner. Jag vill ssssååååååååååå gärna fara!

 www.forsvarsutbildarna.se/umea/ungdom/minilumpen/

28/6

Stadsfesten me vänner - kan de bli roligare!
Först så for jag dit på fredag kväll med Matilda, Linnea, Elin K och Erik. Vi tjejer åt på frasses innan å sen när erik kom så gick vi in på området. Först så var det E.M.D å man kan ju inte säga annat än att dom är fina att titta på;) Jag skulle inte alls säga att dom var dåliga som norran påstod, men bäst var dom när dom sjöng a cappella! Då hördes de att dom verkligen kan sjunga. När Europe upträdde blev de drag, vi vart olyckligtvis ihopklämda i mitten,och kastades runt som vantar, Haha, det var så många som skulle in eller ut så det blev en ända stor virvelvind just där vi stod;P Men de var kul ändå, vi gick dock iväg efter bara några låtar men kom tillbaka lagom till "Final countdown".
Vi träffade å Sanna å simon i allt vimmel å dom följde med oss stor del av kvällen, mycket kul eftersom jag inte träffar sanna så mycket nu.
Det blev en hel del gående å stående under kvällen så mina ben var i slutet nära att gå av vid knäna kändes de som;P

Jag vil också stolt tillägga att jag åkte karusell. Även om jag trodde att jag skulle dö så blev jag övertalad av Elin å Linnea. Det var faktiskt rå skojj, men de blev inte mer än en gång.

Sen så var vi där idag på dan, jag hittade ett par tygshorts på carlings på rean, å så åt vi våffla på pinne med chocklad. Det var gott faktiskt, å int lika dyrt som allt de andra.  
Senare på dan så for vi hem till mig å gjorde tacos. 

.

 

haha

   fattar ni hur ni ska göra nu eller? HAHAHAHA;P

.


25 juni

Idag var vi på kyrkholmen och åt vofflor med gamlingarna. Det var skitväder å dyrt så det var ingen jätte hitt men helt klart en omväxling. Men jag hade ju petra som som vanligt lyste upp tillvaron. Tack för de! 
Eftersom Petra började mycket senare än mig idag så har jag hålit till i tvättstugan helt själv. Det var inte alls lika kul, men man kan ju inte alltid ha kul på jobbet;P



Sen ville jag berätta att jag för ett tag sedan skickade in lemplighetsundersökningen till lumpen. Jag funderar faktisk på om jag ska göra lumpen. Men de är svårt att veta om man skulle klara de, eller hur det skulle bli. Men då hittade jag de här→   http://www.forsvarsutbildarna.se/umea/ungdom/minilumpen/ jag tyckte att det värkade jätte kul! Det är minilumpen, man får prova på hur det är i lumpen i 4 dagar å göra en massa saker. Det är gratis och nära skellefteå. Det är mellan den 4:de (måndag) och (torsdag) 8:de agusti Jag har redan frågat sanna om hon vill följa & hon skulle tänka på det, men om det är någon annan som vill följa så hör av dig det skulle vara jätte kul!! Jag är jätte peppad på att fara=D !


24 juni

hihi idag har jag och petra beslagtagit tvättstugan på trivelns äldraboende i ursviken! =) Vi diggade musik, sjöng litegrann och luktade på tvättmedel haha;P vem sa att man inte kunde ha kul i en tvättstuga! Vi har då tagit det hela till nya höjder=)
Imorgon så ska vi till kyrkholmen på utflyckt med gammlingarna och det ska bli roligt. Hoppas bara att det inte regnar.
     
 ←våran lilla älskling=);P vad skulle vi göra utan dig..

  

   
sortera - sätt på - torktumlaren eller torkskåp - vika....om och om igen!

haha


jag tyckte att den var cool;P hehe

fattar inte

asså jag fattar inte hur man besvarar på komentarer? Kan man ens de? Om det är någon som vet så snälla tell me

Jordgubbar.. mummms!


hihi

idag steg jag upp kvart i 6 för att hinna äta frokost å så innan 7 då jag börgar jobbet. DEt var extttttremt jobbigt att stiga upp kan ja säga! Sedan var förmiddagen ganska så tråkig för jag å Petra tappade bort varandra:S ..jaaa men de är inte lätt med alla koridorer hit och dit å så gick vi om varandra på lunchen. Men eftermiddagen blev desto roligare då vi hamnade i tvättstugan. Därinne är det varmt och skönt, och det är det bästa stället om man vill se ut som man jobbar för fullt med kanske inte gör det;) HAha skojja bah.. vi jobbade facktiskat! Sen så fick vi även efter ett tags försök, igång radion så då stod vi å digga musik samtidigt som vi vikt kläder. 

sen blev jag om möjligt på ännu bättre humör då jag såg ut i regnet och såg att mamma stod & väntade på mig med bilen aldelens utanför, så att jag skulle slippa gå hem i ösregnet. Tack mamma, jag älskar dig. 

Dessutom så vill jag tillägga att mina och petras teckningar blev jätte fina, HaHa det kanske kommer bilder sen på dom om ni har tur.   

golfbilder från midsommar

ibland hamnar man i vattnet;P

sommarjobb

Har börgat jobba i veckan. Det är ett ferije jobb på trivselns äldreboende i ursviken. Inte det sommarjobb jag hade hoppats på eftersom jag redan varit där i fem veckor på apu. Jag tyckte inte att det var kul och jag trivdes inte alls. Men nu så har jag Petra och några sommarjobbare som gör det mycket roligare. +att jag får pengar den här gången!=D Så det känns ganska så okej ändå, även om jag hade velat slippa gå upp vid 6 på mornarna.
 


 

Släktträff i Finland, Uleåborg


släkten i finland

Farmor är ett krigsbarn från finland. Hon komm till sverige under andra världkriget. Men hon och hennes barn och barnbarn, har ju fortfarande släkt där. Endel har farmor träffat endel inte.
Men vi blev i alla fall inbjudna till en släktträff i Uleåborg i finland, med släckten Haanppä. 
Och här är alla.. de fyra på stolarna är från vänster är
*jossi, farmors kusin om jag minns rätt *Raya, farmors halvsyster *farmor *Jouko, farmors bror  -- dom älsta i släckten.



Stina och jag i ett tidigt tomt uleåborg





.

Det är inte problemet som är problemet. Problemet är din attityd till problemet. Fattar du?

haha jag tyckte den var bra, det finns ju lite sanning i den! 

midsommar

I helgen har det varit som så att jag har varit på kungsön med kusefinerna på pappas sida och och firat midsommar. Som vanligt var det väll ingen dunderhitt men med stunder som man inte velat missa.
Vi hade som vanligt lekar på sandstranden, i år blev det golf i lag. Ganska så kul ändå men förra årets vattenkrig var ändå roligast. så därför blev det då också ett lamt försök att ha med vattenbaonger i en lek som jag då inte fattatde och som blev en total flopp! I alla fall så tyckte då jag de, vissa tyckte de var roligt.
Förutom den goda maten, som jag åt för mycket av, så var den stora delen av dagen ett välda velande om vad vi skulle hitta på. Det blev tillstut lite bad (iskallt vill jag lova), prickskytte med luftgevär (gissa vem som vann ;) ), tv och allmänn slötid. 
Vid ett så skussade vi över farmor till fastlandet där en taxi väntade, vi tog våra kusiners 300-hästare. Det var lite kusligt att åka eftersom min farbror som körde hade drukit en del och när vi komm till bryggan väntade några andra medelålders fulla gubbar som visade sig vara kompisar till mina farbröder, så då fick dom å åka med.
Hela åkturen satt jag bara å tittade på vad vi möjligvis kunde köra in i och åt vilket håll jag skulle kasta mig åt;P men det gick bara bra. säker på land igen så inväntade vi att gubbarna skulle basta klart så vi skulle få bastun. Men det gjorde inget att vänta för jag tror att hela sikeå fick underhållning tre på natten då inifrån bastun och ut över havet det hördess hög, men dock inte vacker såg. de som hopat i båten var också med i bastun å synen att se dom i farfars gamla spidosbadbyxor var inte en vacker syn och något man aldrig glömmer.  
sedan vid 4tiden så var bastun äntligen vår, men då var stenarna redan kalla så vi krämde ur den värme som fanns och hoppade sen i det iskalla vattnet. och sedan orkade vi inget mer så vi gick å la oss. 
Men de sjungande gubbarna fortsatte att sjunga och gick upp till ett berg (det är inte direkt ett berg med den högsta stenen på ön) för att fortsätta att sjunga där. Tydligen så hade det inte gått så bra för en av mina farbröder komm tillbaka med en boll till fot eftersom han hade ramlat och stukat den (stackare). 
Sen på morgonen så vart det rester (jag åt en en gång för mycket) och sen bar det av hemmåt.

En ganska så händelserik afton endå;P     


hejhej

okej, så nu har jag skaffat mig en blogg. Det var lite krångligt facktiskt för jag fattade ingenting. Jag måste säga det att mitt mvg i data varkar vara ett snällt betyg.
för det första så fattar jag inte det här med designen, ska inte den synas för mig med? Det ser ju så snygt ut när man tittar på alla andras bloggar, får inte dom se hur fina deras bloggar är? om det nu är så (och det inte är jag som är väldigt otecknisk) så tycker jag att de är dåligt! man vill ju se hur de der ut i ens egen blogg ju, de alla andra ser.
men jag får väll ta och fråga någon!  

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0