finns frågetecknet eller lurar jag mig själv

The hart has reasons, reasons can not know.


ibland behöver vi vara lite tokiga för att kunna utvecklas.


huvudstaden i sommras

no act of kindness, no matter how small. is ever wasted

Trevlig vecka hittils och den ser ut att fortsätta i samma anda!:D jag gillar livet just nu! Fast jag borde plugga mer än jag gör just nu(a)
Det har varit en sån befrielse att få börja prata Röntgen i veckan på skolan. Allt sjunker in mket mer. Och det känns riktigt bra. Nu äre upp till Vfu;n att se om kemin stämmer. Men än så länge känns det bra=)

Igår blev det utgång med My. Vi var inte så jättepepp till en början men det slutade med en kanonkväll. Inte för att det var så intressanta människor ute, men sällskapet var väldigt trevligt och jag skrattade och log hela kvällen. Man behöver sånna där ute"gånger" då man bara får dansa av sig utan att bry sig och bara utan tvekan avfärda alla jobbiga killar ,som bara kan var för mycket, på bästa möjliga sätt. Hahaha men roligt har man åt dom. Stackarna.
Och inte kände jag av det så värst mket i morse heller. Jag var typ konstigt nog mer pigg än alla ansdra mornar denna vecka. Jag behövde inte ens tvinga mig att vara vaken på lektionen (det är något man alltid kämpar med).


Nu ska jag sova ett litet tag innan kvällen kommer och man gör annat än att sova.
Kram


papi♥ (sommras)

som igår fast längre sen



I love my family

Then and now!



obs. gammla bilder! flera år sen. Känns som igår dock.

mmmmmm...


Beskriver känslorna bra



tycker att bloggen är tråkig för er som ej orkar läsa (vilket jag inte räknar med att många gör;)). Så jag ska letareda på några gammmla bilder på denna aldelens-för-nya-dator-för-att-ha-bilder-på-än.
Men jag ska lösa det.. just wait!

ssk på vfu så nu får rtg äntligen börja med rtg-grejjer

Varit på stan med My idag :D jättetrevligt! Det är såå kul att träffa och lära känna nya människor när man känner att det klickar! Du är jättefin My!
Vi har hunnit med en hel del. Men då har vi också varit där sen ett och for hem sju då sista affären stängde. Blev en hel del shoppande för mig (ej bra) och ändå så avstod jag en massa snyggt som jag hittade. Hur sant är inte det där att när man känner som att man måste snåla så hoppar lixom alla kläder ner i knät på en!
Funder tillexempel numera på att köpa ett par converse. Hittade ett supersnyggt par i nästan blod-rosa-rött (kan inte förklara färgen bättre även och den ni fick stämmer inte alls). Men då var min stolek SLUT:S såklart! Funderade nästan på att köpa det par som var en halv/en stolek större bara för att var såå perfecta. men 700;-, gulp det hade känts i plånboken. Fast jag har ju iofs fått lön nu. En lön som jag helt glömt bort att jag skulle få. Så det känns nästan som omjag vunnit dom. Fast jag ska påminna min om att jag slitit för dom och att jag ju lånar pengar just nu. Och tanken på att betala tillbaka lån senare är som det är redan ett stressmoment.
Men jag kom hem med 3 fina tröjjor en fin blus och 3 halsband +ett par örhängen. Och jag räknade ihop summan när jag kom hem, å de var inte så fraligt för så pass mycket. Jag tänker ändå ekomimiskt! Fick höra flera gånger av My att jag var lite snål, vilket jag inte kan neka;)  


Nu har vi en hel vecka av RTGgrejjs att se fram emot. Äntligen får man en inblick i vad det är vår proffesion sysslar med. För helt ärligt så har det varit ett jäkla kackel om ssk på föreläsningarna.
Sen kommer 2 hela veckors VFU i skellÅ :D -Hej familj vänner och bekvämligheter!



Har kommit på att det kanske behövs ett litet lexikon;
·SSK= sjuksköterska
·RTG= Röntgen
·Rtg-ssk= Röntgensjuksköterska (men vi säger ofta bara Rtg)
·VFU= versamhetsFörlagdUtbildning (samma sak som prao eller praktik men så heter det inte på Univeritet)
·VVH= Vårdvetarhuset (vår byggnad)

Någontng jag glömt?

last night

Mysig kväll igår hemma hos sofia tilsammans med Rebecca och My=)
Blev massa onyttigt, då menar jag i mängder!! Sen blev det resterna av det onyttiga till frukost. Haha ;)
Blev annars filmer (norbit som gick på tv, sen crossrodes), klagan över killar, klagan över brist på killar och annat tjejjsnack. Sen belammrades hela(!) sofias rum med täcken kuddar och madrasser. så hela rummet såg ut som en stor säng. Mysigt!!
Tack för en jättebra kväll girls!




Sen så saknar jag innebandyn sjuuuukt mket!! Hörde att ni vann tjejjer -Härligt keep up the god work!!

Det finns små stunder av absolut lycka -ta vara på dom!

Bokeminarium igår, gick sådär. Eller har rent ingen aning.
Efteråt blev det fika på Wayne´s med My. Jättetrevligt =)
Idag är denna tjejjen ledig ,) Huuur skönt som hällst!
Men jag ska träffa My halv 2 för att fara och hämta ut våra ID-kort. Sen kommer mina fina flickor hit innan vi tar oss vidare på Filmkäll med massa roliga trevliga folk. Vi har sett fram emot det här nu hela veckan. Fast vi just fick ett litet baksteg, så kommer det bli jättekul. Det ska vi se till !
Imorgon blire kanske Bio, sen middag och pyjamasparty hos Sofia :D  

Nästa vecka kommer SSK vara gå på prakitik i tre veckor (äldreboende -haha stackare) och vi RTG ska ha en vecka med Radiologi, strålskydd osv innan vi ska på praktik i 2 veckor PÅ RTG avdelning.
Jag ska persolnligen vara i SkellÅ, så det blir att flytta hem i två veckor. Skönt!




Yatzyspel i stugan med bästa familjen. I sommras nån gång.


miss it

jag saknar innebandy! såäre bara.
men är jag för feg? för dålig?
eller skit samma?

Såg Holmsund-Täfteå idag. Rebecca spelade i Holmsund.
Funderar på att träna med dom. Såg så kul ut!

skrattet är själens solsken, utan solsken kan ingenting leva eller växa.

Tog dessa utan lov :] Tyckte attt de var så fina.
Så om du protesterar väldigt Stina så tar jag bort.

Detta är ju då förövrigt min lillasyster..

ie vous amie mon trésor - ab imo pectore


jag älskar känslan av att sväva på små orangea varma trygga moln

att fara hem i helgen var oerhört behövligt! Har njutit verenda minut. Steg upp i tid för att inte missa så mycket av dessa få dagar. Hösten är så vacker (för att låta döende) hemma på sandgärdsägen och jag har en ny förälskelse i färgen orange för tillfället. Kanske för att det numer förknippas med de nya gardinerna vid matbordet hemma som passar så bra ihop med de äkta prydnadspumporna som omringar ett orange/brunt ljus på ett sånt där sporadiskt vis mitt på bordet. Eller den nya knall-orangea filten som hänger över soffkanten. Det osar av hemkänsla!  
·Har hunnit spendera tid med min finfina familj som jag saknar så mycket. Ja jag menar även dig stina! saknar dig jue, även om det inte kommer som ord ur munnen, jag jag hoppas du förstår det endå.
Och jag vill bara påpeka hur himmla nöjd och glad jag är över min ring. Fick ju skellefteringen (den smala) av syster i studentpresent, men efter lite strul (dåligt av Smycka!! fd guldfynd) så fick jag ringen nu i helgen. ÄÄÄlskar den!! och den kommer sitta på härifrån och nu!
·Sen har jag hunnit träffa mormor och morfar -de är såå gulliga. Synd att man ska börja upskatta saker först när man inte har samma tillgång till dom. Men klycher är ju klycher av en anledning antar jag. Haha sen har jag fått lite träningsvärk i magen sen jag var där, då deras hus mer och mer liknar ett gym -jag är sååå stolt över dom!! 
·Matilda har jag också hunnit träffa. Hur kul som hällst! och vi fick prata av oss som vi så behövligt behövde. Alltid lika trevligt och okonstelerat=) synd att det känns som om vi har så många mil emellen oss nu. Men det blir till att hinna nått tillfälle att komma och hälsa på varandras nya liv.  

Ps. om någon såg en konstig figur som liknade en luffare komma gående med en överslastad cykel, mycket att bära, och såg ut att ha lite problem i umeå söndag vid midnatt -så var det jag!



Dagen har bestått av föreläsningar. Bla. vår första på engelska -familjecentrerad omvårdnad (family nursing). Sen har jag handlat för första gången sen mamma å pappa var här å hälsa på. Så ja jag har klarat mig på den mängden mat i ca 2 veckor. Men jag har då INTE rört mig i vikt, så jag håller inte på att svälta -jag lovar
Sen har jag ansträngt mig för att plugga ikväll. Har seminarium på torsdag och jag har fortfarande inte riktiogt kommit underfund med vad det är vi riktigt ska säga och kunna. Gulp! har snart läst ut min skönliterära bok, som förövrigt är JÄTTEBRA! Zebraflickan heter den och är helt klart läsvärd!! Hadlar om självdestruktivitet och rekomenderas högtidligt (ordet "starkt" lät som så.. uttjatat just efter föregående ord) av mig!
Men jag har kvar att läsa omvårdnadsmodellen (19 sidor text på datorn) som vi ska koppla denna skönlitterära bok till. Så mket vet jag enligt hörsägen, men nu blir utmaningen att hitta alla dessa instruktioner någonstanns i Cambros labyrinter. Lycka till till mig. Sen ska vi ha skrivit nått också. Typiskt att det inte funkar som på gymnasiet, är det något jag kan prata flummit om i sinne så är det en bra bok!

Sen imorgon ser dagen ut mket likt den idag. Föreläsningar efterföljt av hårt plugg -ännu hårdare än idag skulle vara opptimalt.
För på onsdag blire å se innebandy Holmsund-Täfteå. Och det kan mycket väl vara just ett av de här lagen som blir mitt nästa lag. Rebecca spelar i Holmsund och Fanny i Täfteå (vanligtvis, då hon är skadad just nu) och jag ska iaf ta mig på nån träning och porovspela bara för kul och för att jag spricker om jag inte får spela innebandy snart. fast hur det än blir så kommer det aldrig att bli lika och samma utan min kjedjekompanjon. Kommer verkligen sakna att spela innebandy med dig!! Men vem vet, allt kanske löser sig.

jag ääälskar hemma

Harmonisk, glad och uppaskattar allt just nu! Livet är så bra! =)

hemljuvahem jag saknar dig

Försöker hitta bästa lösningarna så att jag tar mig hem på ett så smidigt sätt som möjligt imorgon. Har redan en stor PROPPAD väska med smuttstvätt som inte enns rymde allt:S och blir minst en till. sen ska jag ju få med allt på cyckeln till skolan och där få in det i ett skåp  (lycka till -finns inte en chans!), och sen lämna cyckeln på skolan och ta bussen från NUS hem. men finns massa olika tabeller och insåg just att det är SVINDYRT. trodde de kosta 75 (gjorde det får typ nått år sen) men ser inte ut så:S som rebecca skulle säga -dryyyyygt!


Men jag längtar till att få komma hem. Bara få sitta i soffan i vardagsrummet framför tvn med familjen. Bråka lite med syster om kläder och till och med att få höra hur jag äter för dåligt känns bra -känns som hemma! Saknar huset och allt i det. Få komma in genom dörren och hamna i världens största kram får mig att tåras bara att tänka på.
Sandgärdsvägen 19 -här kommer jag!=)

SSK Arline

Lyckades hitta EN liten bild på hur vi såg ut. inte den bästa heller. Vart har alla andra tagit vägen???

jippikajej

ska bara nämna att när jag kom hem ikväll så såg jag att nån/några har börjat städa köket :O :D Det stod en mopp och hink med svart vatten i just innanför dörren i köket, pannorna låg INTE i en hög på bänken, det mesta var bortstökat. Var fortfarande grisigt på sina ställen och inte på långa vägar till den standard man önskar. Men hjälp vilken förbättring. 
Och hör och höpna - jag kollade frysen som var helt igenfrysen, och den var avfrostad :O!!!! :D  

Idag är en bara dag!:D

Mina senaste 38h

Har just spenderat ca 38 timmar i Sofias sällskap, + en massa andra mer eller mindre. Utan att det alltid var tänkt så har vi gjort allt tillsammans. Hamnat i samma grupp på KTCn, ätit varenda måltid tilsammans osv. Tillslut var vi så synkade att vi klädde oss likadant utan att märka det. HAHha såg ganska roligt ut.
hon hade: svarta strumpbyxor, lång grå tröjja och en svart halsduk +rödaktiga örhängen.
jag hade: grå strumpbyxor, lång svart tröjja och grå halsduk +samma nyans av rödaktiga örhängen.
HAhaha
Har haft jätte kul det här timmarna! med undantag av den där föreläsningen om lagar (som jag sov mig igenom(A):])
Har haft såå tur som har hittat såå fina kompisar här i umeå! Nu är nästa steg att kanske hitta en lägenhet att dela med sofia. Eller kanske vill rebecca å bo med oss?=)  

Lillsitningen igår var kul av den anledning att vi hade den bästa utklädningen!!! Synd att det inte fanns nått pris! Vi var Flygvärdinnor=) 6 st i samma figursydda ljusblå skjorta, kortkort svart åtsittande kjol, nylonstrumpor, svarta högklackade skor, scharf som jag och sofia sytt och en namnskylt made by rebecca där det stod SSK ARLINE +namn och ett rött kors. Självfallet var även frisyrerna anpassade och stilrena. VI var såååå klockrena. Sen hade vi världens snyggaste pilot som ett stort plus i kanten. HAha och han mådde nog bra i sitt harem av värdinnor;) Iaf så var det andra killar som var avis;)
HAHAHA men vad som hände på corona (uteställe) när vi komme dit efter sittningen tog priset! Ni skulle varit där. ALLA å då menar jag allt och ALLLA vände sig om, petade på varan, STIRRADE!!! när vi kom in i rummet. DÅ hade våran pilot svikit oss för att fara hem till sin flickvän (suck) så vi var oeskoterade. Men det kändes som om allt utom musiken stannade av. Vi fick kommentarer i massor. Bla. så hörde jag å sofia ett utdarget woww när vi gick förbi baren. Och när vi kom tillbacka till våra kolegor så var deras bord BELAMMRAT(!) med killar. 
Hahah kan säga att det var en kväll att minnas, minst sagt! Och jag är såå tacksam att vi hade Martin, jimmy och simon som hjälp där att tag. HAha de fick tillome frågan om de var våra pojkvänner, och när de inte var de så blev killen i fråga nästan genast taffsig. Men Martin lyckades hjälpa mig därifrån -Tackar=)  
(bilder kommer sen, då jag har listat ut vem som har dom)

Sen sov Sofia här och vi sov läänge för en gångs skull. det har ju varit Studentsportardag i umeå idag, vilket innebär Inga lektioner! Alla är på IKSU, då det är gratis idag. Vi hade å tänkt fara, men sov istället. Blev inte att vara hejjarklack heller, men de klarade sig nog utan oss. Så vi for vid 1 och träffade rebecca på stan, åt shopade lite, hade trevligt trotts regnet som öst ner hela dan. Sen Hade rebecca annat, så jag och sofia for hem till sofia där vi åt lite till och gjorde inget innan vi for in till stan, fikade på waynes (eller vi gjorde nästan inget fikande;)). Vi skrev en hemlig lista och satte upp regler istället;)



Nu ska jag sova upp mig. Är ledig imorgon å då vi blivit uppdelade att ha vårddag och jag fick fredag förmiddag. Men imorgon blire ändå att hitta åt rebecca för att läsa lite efter hennes IDfoto innan sofia slutar och vi ska äta lunch och sen hitta på nått. Blir kanske bio på kvällen. 
Sen ska jag hem i helgen. Saknar min familj enormt, även om jag har det bra här. Saknar kompisarna å!!! 

min dag. läs inte om ni inte vill veta.

Idag vare till att kliva upp tidigt för att möta sofia på MB kl8. Så blev det ju inte kan vi ju säga. stannade uppe lite för sent, helt inne i en av våra hysteriskt roliga konversationer på FB som blivit en kvällsaktivitet nu. Så det började med att jag snozzade hur många gånger som hällst! till jag fick ett eterlängtat sms av sofia att vi skulle träffas kvart över 8 istället, vilket jag förlängde till halv9.  Fast twist -jag somnade om. Vaknade och insåg mitt misstag. Hade inte hunnit gå så lång tid men jag hann inte till halv 9 iaf. Så hon intog en av de sköna(!) fotöljerna på MB och väntade tålmodigt tills jag hunnit skynda mig dit. Väl där så var fotöljen berdvid henne (finns 4st, två på två ställen)  upptagen så jag tog en lite längre bort och vi höll utkik för at en av de bredvid oss skulle gå. Vi började läsa den stora tjocka omvårdnadsboken på var sitt håll. Men av nån anledning så han jag bara förord och inledning innan jag sov sött. Medans så hade fotöljen bredvid sofia blivit ledig och hon hade skickat sms, men fick inget svar. så hon gick för att såga till mig och hittade mig med öppen bok, sussande. HAha hon fick sig ett litet skratt. Så jag bytte fotölj men jag hann bara till första sidan på första kapitlet innan jag råkade sluta ögonen igen. OOOppps!
Men till mitt försvar så sov sofia å en stund. Och fotöljerna är skönaste jag någonsin suttit i! De är som små mjuka bås med kuddar. Ryggstöd och sidor är så höga att man inte syns om man inte sträcker på sig. Och krypa in där kan jämföras vid att hoppa in i en livmoder (om man inte anser det äcklgt -ej jag). Men hon fick hur som hällst mket mer gjort än mig. Fy skäms elin! Måste börja var seriös nu!

Vi gick och åt på vvh (vårdveterhustet) (håller på att lära er alla förkortningar som jag inte kommer orka skriva hela orden på). Vet inte varför ni skulel vilja veta de. Mne nu fick ni veta.
Sen for vi in til stan för att uträtta ärenden:
*köpa nylonstrumpor (till sittningen)
*se om det fanns kvar rätt stolekar till skjortorna vi ska ha på oss (till sittningen) 
*köpa ty att sy scarfar av (till stittningen)
*köpa underkläder

Sen for vi hem till Sofia. Cyklade hela vägen til Ersboda. Där vi satte igång att klippa och sy scarfar. De blev ganska bra. Vi kommer bli hur snygga som hällst!
Nu taggar vi Lillsittning med temat "ursäkta har jag kommit fel" imorgon!
Fast först en heldag med KTC och föreläsning om lagar.

nu är vi inne i september. Måste kolla datumen på mina kylvaraor.

Varit på bio ikväll med Sofia. det blev Vapires Sucks. Den var väll sådär. hade några bra klockrena skämt osv men annars så vare ingen höjdarfilm. Måste dock tillägga att Jakob i parodin var snyggare än han i vanliga. (när han har klippt håret självklart) -Mumms var han iaf.. Både jag och sofia fick torka bort lite dreggel i mungipan;)

Vi hade till en början tänkt gå på "I rymden finns inga känslor", men vi valde att vänta med de tills i veckan då Rebecca kunde vara med. Den verkar typ bra. iaf för att vara en svensk film, som jag kan ha lite svårt för ibland. Men denna verkar ju riktigt bra. Vi får se om det stämde.
Efter bion blev det Wayne´s men en varmChocklad och ochallmänttjejjskitsnack. Hur trevligt som hällst!! Ska och måste göras om. Det är konstigt hur vissa miljöer framkallar vissa ämnen. Atmosfären gör sitt. 

Annars så hare varit en göra-inget-dag som har gått till spillo i namnet lathet. Men imorgon blire MB (medicinskaBiblioteket) med sofia för att plugga från kl8 på morgonen. Vi har inga föreläsningar imorgon, just våra grupper, så vi ska stanna där tills på eftermiddagen då vi ska in till stan och fixa det sista till Lillsittningen. Ser typ fram emot MB, biblioteket kommer nog bli ett ställe där jag spenderar mket tid då jag älskar atmosfären och annars inte kommer få något gjort här i studentrummet med Tv och dator som förför.  


Dröm söta drömmar ,kram

Dagen efter lördag heter söndag

ajajaj elin vad har du nu gjort. Men allt går ju inte enligt plan. Ibland måste man hoppa utanför ramarna. Ta konskvenserna! Tänka: -så farligt vare väll inte.


och
Guuud tackar Matilda för den fina bloggdesignen!!! Nu ser min ju lika fin ut som din. Och vilken skilnad på texten. Nu kanske nån orkar gagna igenom mina långinlägg;) Stora kramar på dig! Hoppas vi ses nästa helg!

Fortsättning Togafest ;Ellinors bilder

Orkade inte kolla vilka som jag hällst ville he ut hit, så jag tog alla.




togafesten igår

Först förfest hos fadderJimmy med Nollegrupp nr3 (fast vi saknade vissa)
-god mat och fixande&trixande med lakan.

Hahahahah jag döör av skratt när jag ser den här bilden..

Vår lilla papparatzi. Hennes bilder kommer när hon lagt ut dom. Alla dessa är från Jimmys kamera.



Matdax

Togafixande



Gruppfoto -haha

FadderJimmy



Finfina tjejjor! Sofia och Rebecca

Hahaha FadderSimon


Nu ska jag på vinbrännboll. haha kan bli intressant, väldigt tiokigt, roligt.. ja det kan gå hur som hällst
Nu är jag iaf stressad..måste gå
Herrå
Pusspåalla


Har du en fråga? Alla svar har ett namn! -CAMBRO

Hur kul kan man ha? samtidigt som man känner sig övergiven och längtar hem? Kännslorna överlappar varandra. Har gråtit varje gång mamma och pappa farit hem, och hälften av gångerna vi pratat på telefon. HATAR att växa upp! Ändå har jag haft sååå kul!

trotts att man första helgen var sjuk i Feber, snuva och halsont som numer utvecklat sig till hosta som letar sin närmare och närmare lungorna:S Men jag struntade (klokt?) i detta och hade skojj endå. Tappade rösten TOTALT ahahah men det bjuder jag på.
Trivs jätte bra med skola och kamrater! Var lite panik där i början med studentrummet då man bara ville gråta så fort man såg det. HAhaha fick lite medkänsla då jag råkade uttrycka mig lite spontant på spelkvällen vi hade den dag jag fått rummet. Alla började tycka att det var dags att avrunda kvällen och dra sig hemmåt då jag lite i panik uttrycker mig -Kan vi inte stanna ett tag till, jag vill inte hem. Hade just förklarat mitt missöde och detta lät i min talton ganska roligt.
Men jag sov i tårar den natten. Jag har nämligen lite bakeriefobi pga allt man har läst i samband med den utbilning jag nu råkar besitta. Så jag låg som en pinne i min gnekande äckliga säng i sin ännu äckligare omgivning och försökte sova. Men som tur är så har jag världens bästa föräldrar som kom till min undsättning redan dan efter för att hjälpa mig städa till ett drägligt boende. Älskar er!!! saknar er!!! puss på er!!!
Men köket i koridoren är fortfarande en hälsorisk. men jag ska styra uppå en storstädning. Ni vill inte veta hur totalt äckligt det är där inne!

Men det vägs upp av att jag har hur kul som hällst.
FAst nu måste jag snart ta tag i allvaret -plugga!


bjuder på nån liten bild. lite blandat, från olika kvällar. Men mest från i lördags. nollegrupp blandat med faddrar. 
Några av många bilder.









uppdate från studentrummet i kortkort

Äntligen internet.
Mitt liv har varit Galet. Saknar så mket! fått så mket!
Puss och kram på mamma och pappa!!!

Och GRATTIS PAPPA som fyller år idag! Älskar dig!♥


RSS 2.0