arbetarbi

Igår och idag har jag fått nått städ-fnatt. Igår när jag kommit hem från stan så började jag tvätta upp min STORA tvätthög, diskade MASSA kvarlämnad disk, städade, handtvättade massor, och massa annat småplock. Idag så fortsatte jag.. Håller på med ytterliggare tvätt, har hängt bort gårdagens tvätt, städat och organiserat ALLA papper som var ett virrvarr sen mina förra pärmar blev för små. Efter det så började jag städa smyckesskrinet. Har även hunnit organisera lite i garderoben och städat en hylla med allt möjligt som låg huller om buller. Så nu är det snart skinande rent. Bara dammsugningen kvar..
..och så skolan, med alla knepiga engelska, tjocka som attan-böcker.. Inte att glömma!


Har haft en bra vecka och en super helg! I måndags var dock en Låååååång dag på skolan. halv 9 till 19:O Och guuud vad denna nya kurs skrämmer mig. Samtidigt som det Äntligen(!) är röntgenrellaterat de vi läser så är denna/dessa kurser helt utanför min bekvämlighetszon. Fysik och matte.. aldrig min starka sida. Och jag har lust att klaga på min högstadielärare i dom ämnerna kan jag ju ärligt säga! Kommer inte ihåg ett piss, tror inte ens vi läst nått sånt..
I tisdags vare exinination i injektioner. Det gick bra:) jag fick intramuskulärt.
Sen på kvällen blev det Hockeykväll hos Hillevi med Joanne, My, chips, dipp och katter. Trevligt!
Ikväll ska vi göar en liknande variant. Blir hockey (hejja skellefteå!!) hos Hillevi och sen ska vi till skarinska för att lyssna på nå band. Blir super!!
Ännu bättre blev dagen nu när Sara dyker upp från ingenstanns:D så jag ska en tväris och träffa henne innan:)

Weeeeeii för denna veckan!!
Till helgen kommer syster och signe och våldgästar;) vad ska man tro då man blir ombädd att hitta en kompis att sova hos. HAHAH. Men det gör mig ingenting, problemlösning kallar vi det för sämjan:)



Sen har jag börjat bli nervis.. Vet inte vad det är med mig?? Jag har fått sommarjobb.. JA JUSTJA de har jag glömt berätta. Blir på Kirurgen 2, där jag var ifjol. Btw så har landstinget uruselkoll på det här med sommarjobb! (hade sökt allmänt via nätet och ringde nån snubbe för att höra när man skulle få veta om man får eller inte. Han är helt borta på den frågan, och han ska vara ansvarig?? så jag ringer nya chefen på Kir2 ist för att ta saken i egna händer. Tydligen så är det de ända vettiga sättet att sätta eld i baken på landstinget! Men jag fick sommarjobb där iaf:)
Men nu är problemet att jag börjat bli nervös och tvivla på mig själv. Har försökt komma ihåg rutiner osv och allt är som bortblåst. jag kan inte komma ihåg hur jag klarade de förra året?! Kan inte förklara känslan, men mindre släkting till panik typ. 



Nu borde tvätten vara klar. By

=D

Hade skitkul igår!!! bästa kvällen på länge!! Har saknat johanna så hiiimmmmla mycket!
Men nu kör vi igen. Ida´s ikväll för att fira vår nyblivna 20åring<3 

Nu har jag bråttom och känner mig seg -ingen bra kombo:P

bra förmiddag, dålig eftermiddag.

Trotts tentaångesten inför imorgon så har det hittils varit en bra dag:)
Jag har varit hos moster och ssk Kicki nu på förmiddagen och fått inspiration kan man säga och hjälp med Läkemedelsberäkningen. Tänk vilket mycke bättre perspektiv och förståelse man kan få för saker när man får det förklarat hur det Faktist(!) är i verkligheten. Sen var dte kul att när jag kom dit så hade vi på oss likadana tröjjor, fast olika möster bara. Haha har alltid varit lite lik Kicki, även om vi inte ens är blods-släkt då hon bara är ingift. Men vi har tex alltid haft ganska lika hår, hon är lockig och ljus, vilket har varit mer likt mitt än mammas och pappas. och så andra småsaker som att hon jobbar innom vården. Fast det har ju ifs mormor också gjort stora delar av sitt liv, och mamma å innan hon plugga vidare till förskolärare, lärare.
Det var iaf en trevlig pluggstund! Mycket givande!:)

Sen börjar alla sjuklingar få komma hem från lassa nu. Farmor kom hem i måndags, morfar får komma hem idag och Ernst får nog komma hem imorgon:) det innebär ifs inte att allt är slut och över, som det sällan gör när det handlar om sjukdommar.
Vi var och hälsade på Morfar i tisdags, dan efter han op´ades. Vi tittade även förbi Ernst en snabbis, trots att de fanns vinterkräksjuka på avdelningen. Men det var trevligt att tträffa dom båda:)
Jag känner mig så hemma i sjukhusmiljön, jag ÄR sjuk i huvet.
Har ring och tryckt på om sommarjobb nu iaf också. Han skulle ringa imorgon eller början av nästa vecka, så hoppas. Isf blir det Kirurgen 2 iår igen, vilket jag inte har nått emot. Fast som vanligt så kommer jag att känna mig så dålig i början innan man kommit igång.. Fast hoppas på att utbildningen detta året ska ha gett nått ytterligare till min kunskap som jag kan använda.



Det känns fortfarande knakigt inför morgondagens tentor. Känner inte att jag har det koll jag behöver. Gillar inte att ha 2 tentor samtidigt, det konkurerar med varandra för mycket.
Sen hatar jag upplägget på Läkemedelsberäkningen!! Föreläsningarna förstörde bara. ingenstanns står dte HUR man ska räkna ut, det SA dom bara på föreläsningarana(stod inte enns på powerpointen, där stod bara frågan -j*vla **********), som man inte kunde lita på och ALLA KLARAR INTE AV ATT HÖRA MATTETAL UTSLÄNGDA I LUFTEN OCH FATTA SAMTIDIGT!!!! Förbannad blir jag på det! Sen stämmer böckerna inte överens med föreläsningarna osv. Fast jag har lärt mig betydligt mer av boken (som dock inte ens tar upp allt)
Sen vill jag inte ens börja med hur det går med mikrobiologin.. kan tycka att det är ganska intressant, men hinner inte enns gå igenom det:( DETTTA SUUUUGER!!

huur ska detta gå?

Sitter och lyssnar på gammla barnskivor, typ Nicke å Mojje och Bangzulu Haha minnen. Vad inte hjärnan hittar på för att slippa plugga. Jag borde ta ett allvarligt snack med den, den måste skärpa sig.
Har koncentration i typ 10 min sen försvinner tankarna..


Har haft en produktiv morgon ur flera bemärkelser. säger bara SLÄPP INTE MIG PÅ STAN!!! hur mycket han jag göra av med på en timme..?? sjuuuukt. Fy Elin!
Men jag hade planerat köpet av smink på HM för att jag hade 20%, sen hade jag planerat att köpa en pilatesboll (ska träna hållning) och så ett halsband som jag fastna dirrekt för och ett par legging (äger ett par typ så..). Kanske kan jag argumentera för det ändå? Fast att sen äta på stan med stina och amanda kankse kunde ha skippats.. menmen.. då säger vi att stina fick mig till det då lungnar skuldkänslan ner sig lite iaf. 

Sen så har jag skjutsat gulliga Morfar♥ på Lassa för att han ska få operera in en knäprotes. Insåg att jag är knäpp i huvet som saknat sjukhusmiljön.. vem gör det? Han är då i jättebra händer och Moster jobbar som SSK på den avdelning han ska ligga på så det blir toppen. Sen ska vi dit imorgon halva släkten och hälsa på både han och morfars systers man som ligger på en annan avdelning. 
Sen en tanke till fina Farmor som legat på Lassa i Umeå hela helgen♥ Hoppas du mår bättre nu:)   


•Måste ringa om HLR utbildning och få reda på när de tar ut sommarjobbare(börjar vara övervänt! -stressfaktor)

-Sen så ska jag och Matilda nog resa till Rom innan sommarn:D Skulle vara såå himla kul!

heeeema

i skell befinner man sig nu. Bävar sig inför en pluggvecka som kommer heta duga. Och jag är osäker på om det kommer räcka. sen har jag noll driv inför att sätta mig ner och lära mig nått.. vars är inspirationen? borta!! eller aldrig varit närvarande i denna kurs är mer riktigt! Stressad och omotiverad =ingen bra kombo! Blir bara att jag hittar ursäkter och sen är sur på mig själv för dom.
Rullgardinen är nere..

sen kan mitt imunförsvar snäääällla komma tillbaka??!!, det är inte roligt längre! 5 veckor är INTE OK!!!    

hahahahhaha

Idag i slutet av en heldag av föreläsning frågar my till läraren -Hur stor är tentan?
Han är gammal och hör dåligt så hon får säga det igen och igen, ändrar orden lite till -Hur lång är tentan? Men det lyckats inte. Alla sitter och fnissar åt läraren och han blir inte klokare.
Nu är det läge att lillägga att My är skåning. men trots det så tyckte jag att hon prata de högt och Tydligt!
Det som satte kronana på verket var när My tillslut utbrister -Kan nån översätta åt mig?! Lite less på lärarens höjd av tröghet.
HAHAHAHAHAHAHHA jag dooooog. Skrattade hela vägen hem.
det otroligt roliga och komiska var förståss att hon är medveten och får påpekat hela tiden att hon är skåning. HAHHAHA Men det går inte att återberätta som det förtjänar. Ni som inte var där missade nått!

Du är underbar Myysan!

andas in genom näsan och ut genom munnen

Varit på bodybalance med My och Ida. Skönt!!
Vill bli fri från denna fängslande förkylning som gör mitt 4 månaders Iksukort värdelöst. Gått mer än en månad och jag har varit där 3 ggr. Ej värt. Alla far och tränar hela tiden och jag vill följa med! fast skippar gjärna bodypump, Fattar inte hur alla kan vara så motiverade och into det. Jag finner det tråkigt och omotiverande. Fast jag har aldrig varit sån som gillat att lyfta vikter. Även om det ger mig muckler så väljer jag nog en mer.. rolig aktivitet som inte känns osm träning. Måste prova zumba så fort jag blir frisk! Och typ affrodans eller liknande. Det är mer min grej, so what om man skämmer ut sig lite.
bodybalance är bra, lagom och gör mig balanserad. En toppensmart blandning och skönt. Fast jag behöver kondition! Kanske måste våga mig in i gymmet sen ändå..
Saknar yogan jag sofia och ellen var på ett tag! Dan var bra! bra ledare, lärde mig mycket, och perfa mängd människor som inte var dömmande ungdomar. Och subway innan var ett stort plus, spec kakorna som togs hem till Sofia och intogs till disneychanel;) Bra tradition!;) Saknar det!


Saknar min familj och längtar till Lördag då jag far hem till skell för ännu en inför-tenta-plugg-vecka.





Mottot att ”inte se (något ont), inte höra (något ont), inte säga (något ont)” ger uttryck för en buddhistisk tanke om att den som inte exponeras för ondska inte heller kommer att reflektera denna ondska i sitt tal och sina gärningar.


Grattis stina till körkortet!!

Nu har elin fått lära sig att ladda ner. Hon är segare än segast, hon vet det och tyckte det var dags. Hon fick hjälp av supergulliga Antonia som var en ängel som hon inte hade klarat sig utan! 
Om elin hade gett sig på att försöka själv är chansen inte bara stor utan med 90% säkerhet, att elin hade gett upp. 
Nu känner jag mig knäpp och yr i huvet av att prata i tredje person haha, så jag slutar.  
Taaaaaaaaaacccck Antonia! Haha vi upptäkte programvara efter programvara som jag inte hade och som var tvunget laddas ner innan de slulle funka som jag inte hade en aning om fanns ens. Men efter att ha gett mig en lektion i datakundskap. Kommit fram till att man hade velat vara mer geek och att jag lärde mig mer av antonia än på föreläsningen vi hade i 4 ½ timme tidigare på dan.
Så nu har jag hela första och 4:de sesongen av Greek (världens bästa serie) att se på:D -Bara att fortsätta (såg massa igår;)). 




OCH GRATTIS TILL LILLASYSTER SOM TOG KÖRKORTET IGÅR!!! :D:D:D Kör försöktigt!  
Nu kan du köra ner och hälsa på mig!

Noret jag skanar dig!

Now iväg på middag, mys och håning av mellodifestivalen hos Ida:D (jag hejjar då på Danny;) bara av princip, inte för att jag tror hans låt passar i Eurovision, vilket ingen gör -så därav spelar det ingen rollvem som vinner. Sverige suger på sånt här)


Igår var det nycktert för mig på Ellinors inflyttningsfest. Tur att vissa går att umgås med när de druckit;) Och man kan fortfarande ha kul utan alkohol i blodet! Fast nackdelen är att man märker fortare att man blir slut och trött..  
Dagen har bara bjudit på en långprommis med my den det fina vädert. Jag skulle ha haft solbrillorna. Myys.
Imorgon ska jag sova lääänge och må dåligt över att inte jag får vara i stugan med mamms å papps. Guud vad jag saknar det stället!! Himmelriket på jorden!!

Astrid Lindgrens filmer växer man aldrig ifrån!

 "Ska ha och ska ha.. ska be och få heter det!"
/Rasmus (i Kalle Blomkvist och Rasmus)
Hur söt får man va?

tell me something I dont´t know

just gått långprommenad. Skönt!

Nu får vi se vad jag hittar på ikväll..
Var länge sen jag hade en sån här dag då jag inte vatat vad jag ska göra.





Semmeldagen och jag taggar grädde!

Längtar till Semlor hos Ida ikväll!!! :D

Men innan dess så MÅSTE jag plugga in lite Klimisk kemi inför imorgon. Det är typ livsviktigt! -good luck elin.
Seminarium av prövande karaktär är det som hemsöker mitt samvete. Hatar när ens lathet/dumhet påverkar andra. Och imorgon kommer det påverka två random framlottade stackare från Grupp 2 med Sjuksköterskor och Röntgensjuksköterskor.
Peppad? OOONEJJJ.
Måste ta tag i mig själv? OOOJAAA.


*
Älskar när man börjar prata med personer man saknat och inte pratat med på länge! Man blir så varm och glad:) Dagen kan lixom gå lite hur som hällst och det inte gör lika mycket som det gjorde igår.
Tummen upp för gammla kompisar! 
Saknar er allihopa! 
 

älskar när vädret är vackert

Blev nog bra endå. Tack till Stig för att han inte krånglade till provet!
Nu äre bara att börja på nästa -seminarium av "prövande karaktär", på onsdag. suck..


hatar när man bara har sig själv att skylla

Detta känns inge bra:(

detta suger

Så jävla less på denna förbannade förkylning!!! Haft den i tre hela veckor nu, snart inne på min fjärde.
Jag har mina hyfsade dagar och mina sämmre dagar, och idag är en sämmre dag.
Eftresom jag nu är 20 så måste jag betala för vårdcentralen. Så eftersom jag redan ungefär viste vad de skulle säga och göra (den är orsakad av virus och inte är bakteriell så kan vi inte göra nått bla bla sköt om dig själv bla bla å så kanske ett prov bara för att) så jag ringde sjjukvårdupplysningen ist. Låååång kö var de. men jag slapp ta mig till en vårdcentral för att höra precis vad jag redan viste.
Bara att stå ut och dricka mycket och äta bra.

Detta funkar inte. Har inte kunnar ge plugget till tentan imorgon en riktig chans. Jag ligger så jävla risigt till. Hade behövt extra energi utöver det normala till just denna, då det är min svaga punkt. Så detta är ingen bra combo!


fy fan för virus!
Jag är sjuk heeela tiden. var sjuk stora delar av hösten, varit sjuk flera gånger efter jul och nu denna utdragna. Är jag särskilt vek? eller ser jag mumsig ut till viruserna?
Orettvist är det iaf!


Varför kan jag inte bara komcentrera mig??

family is the best


Igår och idag har varit jättebra dagar. (vi bortser från att jag aldrig blir frisk -blir vårdcentralen nästa nu =less så in i..).
Har skitigt i plugget (halverst) igår och idag. Hade viktigare saker för mig. Som att fara till mormor och morfar♥ och låta mamma lura mig med sin övertalningsförmåga så att jag slängde en tredjedel av garderoben hemma. Om ni viste vad jag slängde skulle ni skratta åt mig i ändo! man kan säga att jag slängde min ungdom i kläder. Jag kan också nämna att jag aldrig i mitt liv har slängt ett par jeans, och kan fortfarande ha många av dom. Men lugn, jag ska inte;)
Jag är en sparare. Rår inte för det. För mig har saker känslor, ett värde -minne som ting.
Men det blev jättebra, tomt!, men bra. För vi omstrukturerade mitt rum litegrann också när vi likas var i svängarna.
Pizza var toppen på det. Och så fick jag umgås med dom som det blir så tomt och ensamt utan.


Idag steg vi upp tidigt. Och jag hade inga problem med det, måste vara humöret. Vi siktade på att fara halv 8 men det drygades till 8 då vi inte kunde hitta några fästen till en spegel som jag skulle ha med. Och sen hade bilnyckeln försvunnit, som jag hade hållig i. Men så fort den hittades, i bilen, så åkte vi.
Vi lämnade av grejjer i lähenheten, åt, stina mötte upp spelarbussen, resten av oss for en snabbis på stan innan mamma å pappa for till Hörnefors för att titta på matchen medans jag for hem till mig och skulle plugga. Jag hann inte så mycket (ovanligt, inte alls!).
Stina och Clemens vann, men hade tydligen spelat sin absolut dåligaste match någonsinn, trots att det blev 9-7.
Sen mötte jag upp hela familjen på stan igen, gick runt lite till. Träffa My. Sen for Strandbergs vidare å handla mat till mig:) Hemma hos mig gjorde mamma hemmagjord köttsoppa -MUMS! Pappa satte ihop min hylla/byrå♥ Och vi åt, såg mello (som  ni såg i förra inlägget;)) och nu har de farit igen.

Såå härligt att umgås som en familj! Det blir för sällan nu när jag är i ume:/ Älskar dom!♥ Jag har väldens bästa familj!!!




Imorgon MÅÅÅÅSTE jag plugga -SERIÖST! Jag är skruuuuuuddd. Uschhhh

ursäkta? hallå ursäkta?? vad fan tänkte ni med?

Sara Varga, allvarligt! Är ni SERIÖÖSA??? Hallåå i bollen korkskallar.
Visst det är gripande, FÖRSTA gången man hör texten. MEN.. MEN då glömmer ni -att hon inte kan sjunga -att låten är totalt värdelös i Europa och att DEN ÄR DÄLIG! Mest såför att HON INTE KAN SJUNGA. Kan alla tragiska ensamma kåta mellanåldersmän sluta rösta och låta dom som har hjärnan kvar få avgöra?! love generation hade ju i alla fall ett senframträdande som inte gjorde mig spyfärdig(vilket varit ovanligt detta år). Och de var ju fyrdubblat så snygga, om det nu är argumentet för Sara Varga  (för jag kan helt ärligt inte komma på nått annat).
Jag har en kännsla av att jag kommer vara lika arg nästa lördag. Skippa se?? Vem kan låta bli. För inte är det bra. Men det är tradition och man kan inte låta bli att lidas egenom lördagskvällarna bara för att hänga med. Varför? har jag frågat mig, men jag har ingen bra förklaring.
Kan nån förklara för mig?! Och ge ett bra argument till Sara Varga..?!


Att det ska vara samma sak varje år. Jag måste nog börja komma väl med tanken att jag och sverige oftast inte tycker likadant.
Men jag håller fast vid att det inte är jag som tycker fel! ;)

:/

Hemma på sköna Sandgärdsvägen för några dagar :) sååå härligt att vara hemma! fast är fortfarande sjuklig så inga kramar av nån:/ Jagvill bli frisk! NU! vafan är det jag har, så jävla utdraget. Extremt störande att man vaknat i 2 veckor av att man inte kan andas för att det inte finns nån ingång för syret. Och inet kan man somna på kvällen heller då det är likadant då. Skitförskylning! 

Nu ska jag råplugga. Hoppas det går bättre än jag tror det kommer gå..

RSS 2.0