julafton

blev hyfsat lyckad i år. jag fick se mitt Kalle Anka som jag ville och det var inte alls lika besvärande stämning mellan oss kusefiner. Vi hade riktigt trevligt. Spelade spel å allt:D Hoppas att det fortsätter så. men jag har en ganska så vattentät teori om varför, och om den stämmer så var det här en engångsgrej. men jag vet inte om jag vågar säga vad för det kan vara så att nån av dom läser min blogg. Det är en långchansning att det är så men jag vågar inte chansa:S 
men nu var det ju trevligt så jag får börga klaga nästa gång jag ser dom istället(a) nu ska jag va possetiv:) 
här har ni några bilder från julafton i alla fall.. 

stina kramar tomten farbror Erik ska även hann krama tomten (dvs. farbror pelle;) )
stina kramar tomten - farbror Erik kramar även han Tomten (dvs farbror Pelle;)
 jag, Kusinerna oskar och Isak +Tomten hihi även Viktor var tvungen att krama tomten (dock under protest;P)
Jag, Oskar, isak, stina i backrunden - hehe Viktor kramar även han tomten (dock motvilligt;) 
Farmor i bakrunden tittar på alla barnbarn som får julklappar Farmor, jag, Oskar (som ser lite grym ut;P) och felix nere i hörnet
Farmor kollar på när hennes barnbarn får julklappar - Farmor. Jag, Oskar (som ser lite grymm ut;P) och på kanten felix. 
Kusefinerna posar med tomten Doglas, kusinernas söta hund
Kussefinerna posar med tomten - Doglas kusinernas söta hund
 Hahaha jag ser lite galen ut;P   Svanen och den fula ankungen hihi;)
hihi jag ser lite galen ut;P

Sen sov vi över hoss farmor. Mysigt mysigt. det är alltid kul att träffa farmor, nu hoppas jag bara att vi får det många till jular!

God Jul allihopa!!



Pussar och tusen kramar till er..

uppesittarkväll..

..ikväll me mormor å morfar. En jultradition vi börgade me för några år sen. Vi spelar bingolotto, äter julgodis och fikar. Jättetrevligt faktiskt=)
Sen imorgon blire trevlig julmorgon strandberg-stile me massa ljus, supergod frukost och packetöppning bradvid granen -jättemysigt och absolut det bästa med julen!=)
och efter det bär det av till Robersfors där julafton spenderas med pappas släckt. Hoppas att dte blir roligare en det brukar vara:/ Mitt krav är i alla fall att jag ska få titta på Kalle Anka utan att behöva andvända ordet "tyst" alltförmycket. Men vi ser hur det går med det. Kommer i alla fall bara sitta nånstans och göra ingenting som vanligt mestadelen av kvällen. Det har alltid varit en konstig stämmning mellan oss kusiner, jag vet inte varför, men det har bara blivit så. Nått konstigt är det och jag ska bara göra det bästa av det. men pinsam stämmning är oundviklig.
Sen blire lillajulafton med mammas sida. Antingen hemma hoss mormor å morfar som vanligt eller hemma hoss oss om morfar är sjuk (har nyss blivit ganska så förkyld). Där blir vi i alal fall inte så många. Vi är vanligtvis inte så många, men mina morbröder ligger tydligen fortfarande i strid med varan så det blir nån person kort detta år. men om jag tänker tillbaka så har det varit så i några år nu. Deet märks även i stugan om sommaren:/ Jätte tråkit!!
Men det är väll så att släckten ska vara, lite knäpp! Jag är säker på att jag inte heller är så specielt normal i min släckts ögon. Lite av en omogen surpuppa t.o.m;Phihi  


men nu ska jag peppa peppa inför allt det possetiva med julen
God Jul allihopa!=)

dan för dopparedan


Nu äre övningskörning för hela slanten. Jag och pappsen ska försöka att fara ut varje dag (fast inte den 24;) ). Det börjag facktiskt gå helt okej, men finns mycket som inte är bra än. Har inte fått in det  där med att backa, jag och bilen har lite olika viljor där;P Men det artar sig som sakt och jag hade tänkt ringa och anmäla mig till teorin snart. men det innebär ju att det är ett tag kvar och det finns inte en chans att jag hinner till just efter jag fyllt år:S Men så går det när man har planerat dåligt.
Men det känns så konstigt! Det känns inte som om jag blir 18 om 2 veckor, det finns inte. Jag känner mig snarare som om jag skulle behöva ta bort några år för att hinna med. men så funkar det inte och jag blir 18 den 7 vare sig jag vill det eller inte.
18, det låter så..stort, skrämmande stort. Men jag antar att det finns fördelar å.

Filmtips
  Skitbra!

Grinchen

Jag bara ääälskar filmen! Den är så fruktansvärt söt =D :] 
  Titta på det där söta ansiktet ;]

 
viste du att den söta lilla flickan CindyLou Hoo  spelades av en sjuårig Taylor Momsen


hejjhopp å julskänsla

Mår bättre nu och har kunnat äta normalt i två dar=) Trodde nästan att jag skulle kunna komma till skolan i fredags men det gick inte, hade inte energin för att orka ens det lilla vi hade komme vi fram till. Tråkit, men jag pratade med dom på telafon istället=) Jag pratade även med min engelskalärare om mitt betyg i engelskaA. Jag fick MVG=D lliiiite glad ja blev! Å sen hade mina fina klasskommpisar bett min arbetsmiljö&säkerhets lärare att ringa om mitt betyg å. Även där ett MVG=D! skitkul=D Så nu är jag ganska så stolt över mig själv:]

Sen idag så har familjen ställt fram julen, även granen. Vi brukar normalt inte göra de fören nån da före jul, men det ändrades de på i år. Igår kväll slog ja å in de få prsenter som jag har köpt iår. Det blir nämligen få men dyra numera. Har dock inte hämtat ut mamma å pappas än, ska göra de på måndag när jag å stina ska in till stan. Där ska vi änen leta lite jul å nyårs-kläder men jag har inte den BLEKASTE vad jag ska hitta på. Är nämligen inte så mycket för leggins men det finns typ inget fint om man inte har just leggins till. jag vet inte vad jag har emot leggins men jag gillar dom inte. Att ha på mig alltså, alla andra är jätte fina i dom. Men jag får väll hitta på nått, eller t.o.m ge mig;P

Sen måste jag bara tillägga hur mycket jag älskar att det går filmer, julfilmer, hela tiden på tv nu! Jag älskar det! Hela dan går dom. Jipppi:) hihi:]

 God Jul från mig

sjuk:(

Har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv!!!!!
Det börgade i måndags. Kände mig lite hängig på dan och börgade må illa sista timmen. Fick ingen skjuts hem eftersom mamma inte kunde. Så jag tog bussen hem. Och TACK GUD att Emma var med mig, annars vet jag inte vad som hade hänt:S För jag svimmade av på bussen och sen börgade jag få sura uppstötningar. Så vi gick av bussen vid tuvan i bergsbyn och det blev lite kräk och höll på att svimma ytterligare någon gång. Dessutom hyperventilerade jag ett tag så pass att emma blev lite skrämd:] men vi har ju vår ubildning på omvårdnadsprogrammet, och det syntes. Vi hade allting under kontroll och mamma sprang hem från jobbet för att hämta bilen och komma och hänta oss. Under tiden låg jag med fötterna på en bänk, Huvudet på min väska och mina gympakläder under mig för att ta bort lite kyla. Det gick ganska bra. Det jobbiga blev när jag komme hem! Men det är inte den skönaste historien så jag klipper bort stora delar av den för att göra den läslig.
Jag tillbringade i alla fall nästan hela kvällen i badkaret och mådde så dåligt att jag trodde att jag nästan inte skulle överleva. Yrade, svimmade stup i kvarten, frös, blev så uttorkad att jag trodde att ända sättet att komma tillbaka till livet var gemon dropp på sjukhuset.
Jag var totalt utan energi, inte en droppe vätska i kroppen, blå om fingrar, tår och mun, svimmade så fort jag satt eller fick hjälp att stå (och även när jag låg ner ibland) Det var hämskt! 
kunde inte sova för att hela kroppen värkte av vätskebrist och all annan brist i cellerna. Kunde inte ta alvedon eller dricka eller nått och få behålla det. Tisdag mådde jag å PISS..!!!! slutade dock svimma och så någon gång frammåt dagen. Men jag såg ut som ett spöke och kände mig dödssjuk. Men jag börgade dricka vätskeersättande och vanligt vatten i små mängder. 
Sen har jag väll blivit gradvis bättre men det är inte föränn nu idag som jag  börjat äta någon deciliter av något som mamma gjort som  såg ut som barnmat och det är först nu som jag klarar av att ta mig ur sängen utan hjälp(även om dte är jobbigt). Så man kan säga att jag inte har ätit nått som kan kallas mat på tre dar:S:S:S Inte bra!

Nej nu ska jag försöka att äta något. Hoppas att jag inte hann smitta någon:S   Hejsvej

Glad

Råhärlig helg! precis vad jag behövde!
I fredags så fick jag, Johanna H, Ellen och Miriam en strålande idé. Vi ska som projektarbete i trean fara som volontärer i två veckor till nått fattigt land, sen så ska vi skriva dagbok och sammanställa till en bok. (för att säga det i så få ord som möjligt). Jag och johanna var i alla fall helt lyriska hela dagen! Så pepp pepp pepp, nu måset vi ju genomföra det här tjejjer=D
Sen gick jag på stan att tag med johanna och shoppade den sista julkappen. Och efter det så träffades jag och Matilda på bussen där vi bestämde oss för att göra något. Så vi träffades efter maten och sen på kvällen så såg jag Matilda och Linnea på luciståget i ursviken.
Blev fredagen i väldigt korta drag dära men jag ska snart gå och lägag mig och orkar inte skriva mer utgående;)

Sen på lördagen så fick jag, tack gud, en jätte skön sovmorgon till halv 2=D Dessutom så bakade mamma bröd till jul så det lucktade gudomligt. Riktigt härlig att vakna upp till! Fast jag hade stält väckarn på 7 för att se lucia på tv, och jag satte på tvn. Men det var så himmla tråkit. det var typ sex stycken som stod på en upplyst scen, så man inte såg ljusen. Så jag halvsov  undertiden och stände av innan det hann sluta och somnade om. Det var ju inget mysigt eller fint med det, man såg ju inte ens ljusen;P
Sen på kvällen så blev det middag hos Matilda med ElinK och Linnea. Trevligt trevligt. Det var tacos. Sen så åkte vi in till stan och såg på bio. Gissa vad, inte så svårt att gissa direkt. Twilight. Den var jätte bra! Såklart. Men jag blev inte kär i Edward som alla andra, utan snarare kär i deras kärlek, tänk att känna så för någon! 

På söndgen (dag, i alla fall i ettt litet tag till;) ) Så var jag på avslutningsövning med FBU. Skitkul! vi var på bodaborg, och alla som har varit där vet hur himmla kul det är. 
det var också en personlig seger för mig. jag kände typ ingen när jag for dit. men jag överaskar mig skälv ständigt med att vara självsäker och inte ha några problem alls att prata och bli kompis med nya människor. något jag förut inte har varit så duktig på. Jag är stolt över mig skälv! Jag kan till och med ta för mig! Och inte bara stå i bakrunden och ha svaren men inte säga dom. 

det var som sagt helgen i korta drag
 

myspys de gillas<3

ojj nu vare en hel vecka sen jag skrev, sorry:S men jag har så himmla mycket med skolan, får inte en ledig stund.
I helgen blir det i alla fall att se på lucia i ursviken me matilda. Min lillasyster ska vara med. Sen får vi se om jag inte orkar mig upp för att se på tv lucia och sen kanske gå och lägga sig igen. Jag gillar som sånt där trams. det är så mysigt:) Traditioner är jag för, dom ska hållas tycker jag. kan inte riktigt förklara varför jag känner så men det känns som så.
Bästa traditionen för mig är julaftonsmorgonen. mamma tänder en massa ljus överallt i huset och sen väcker hon oss och vi äter den godaste frukosten på hela året med hembakat bröd, te, julskinka och lax för att bara nämna endel. Vi äter i bara tofflor och morgonrock eller pjamas och är lagon tjusiga i håret -råhärligt så skare vara=D Sen sätter vi oss på golvet på kuddar och filtar bredvid granen och utbyter julklappar. Hur mysigt som hälst! Synd att det bar aär en gång om året, för det är som magiskt. men kanske är det just det att det är så sällan som gör det så speciellt och magiskt. 
har varit och tagit kort hos en fotograf idag jag och stina. Ska bli en julklapp till mammsen å pappsen<3 Det var ganska kul, men man hade ont i käken efter att ha lett så länge haha;P Hoppas att det blir bra, ska hämta kartan med bilder att välja mellan imorgon efter skolan.

sen på lördag så blir det middag hoss matilda med kompisarna och sen blir det bio. Vi ska se Twilight=) då får vi se om alla hade rätt att den är så där himmla bra. men jag tvilar igentligen inte en sekund att den är det. Blir kul att se om man själv också bli kär i Edward som alla andra. får väll berätta det sen.  
Sen söndag blire till att skippa matchen mot thoren för att vara med på FBUavslutningen. Pirrigt värre eftersom jag inte känner att jag känner nån så väl. men det blir ett bar tillfälle till att träna på det där med att prata med okända människor. behöver verkligen det:]  

Sen lär nästa vecka bli ganska hektisk den med. den innehåller bl.a Matteprov:S, närinsläraläxa och hälsopedagigikinlämning :/ men min fina klass gör det värt att komma i alla fall=D Kram på er! Och så hoppas vi att Josse tänker på oss därborta i varma Egypten. Det är bäst för henne det som lämnade oss här i kylan;P

ps: Grattis till sanna (i efterskott idag dock) som äntligen fyllt 17! Nu får du vara lika gammal som jag i en månad;P hihi
Puss påre gummsan!

psykologi för hela slanten hära

tråkit värre.. var tvungen avstå träningen för att plugga, det suger verkligen! Hoppas att jag ändå får vara med på matchen på lördag:S
Sen måste jag återigen ta beslutet för om jag ska välja att fara på match eller FBUavslutningen den 14de. Jag hatar dom här besluten:( Och dedlinen är typ fredag:S

+ att TRÄNINGSVÄRKEN I LÅREN tar död på mig!

pluggpluggplugg:S

Jag har så JÄVLA mycket i veckan. Och jag orkar inte, ORKAR INTE! vi har haft en himmla skön termin men så lägger såklart alla (utom typ nån) alla prov å skit på två veckor. Hur tänker folket:O
Såhär ser vår vecka ut (+de dagar som redan varit):
Mån: ha kommit på ett ämne till det argumenterande talet som är nästa vecka. Och ha med material till det. (har inte gjort det än:S)
Tis: Näringslära läxförhör på kolhydrater (ändå lite, så det gick bra)
Ons: Teckenspråksprov (har inte börjat plugga än, men ska göra dte ikväll!) + att nu MÅSTE jag ha hittat ett änmne till svanskan (såklart inte gjort de än heller:S nån som har ett bra? jag tar tacksamt emot förslag!)
Tors: Psykologiprov på allt som vi har haft den här terminen:S (HUR MYCKET SOM HÄLST!:S)
Fre: Prov på arbetsmiljö och säkerhet, även där på det mästa som vi haft den här terminen, blir som ett kursprov:S 
Nästa vecka: 
*Ett tal på engelska (ska vara klart på fredag om jag inte har fel, har inte kommit på vad jag sk aprata om)
*En bokrecention på engelska, valfritt mellan muntlig eller skriftlig (har inte läst klart boken än:S).
*Ett argumenterande tal på svenskan till på onsdag(har ju fortfarande inte kommit på vad jag ska prata om, inte på engelskan heller:S)  
*Och så har jag engelska nationella muntligt nån gångunder den här tiden, vet inte när:S

Jag MÅSTE plugga nu, men jag är så himmla trött efter badet sista lektionen idag. Sådär pömsigt dåsig. Går inge bra tat koncentrera sig alls:(
Mina lår är som tegelstenar, så det går inge vidare att gå heller:(

men puss och kram från mig i alla fall
hoppas ni har det bättre!

RSS 2.0