31/7-08

Idag har jag varit till umeå med matilda å hennes familj, riktigt trevligt. Vi åt god mat och shoppade. Jag behövde verkligen en sådan dag =)
Det var riktigt skönt att få vara med en kompis och få komma ifrån stugan. Det har nämligen börgat att bli spänd stämmning där. De är inte de att familjen börgar gå varandra på nerverna(men det händer) utan nu är det bråk på g, mellan de vuxna i släckten. Eller rättare sagt så är det en som inte kan komunicera och tror att alla är tankeläsare och är imot honnom på nått sätt. Det är väldigt jobbigt att höra eftersom han är någon som jag har sätt upp till i vissa stunder och nu känner jag mig sviken. 
Jag vet inte hur jag ska förlåta honnom, och vill väldigt gärna säga en hel del saker. Kanske är det inte bra om jag skulle ge igen med samma medicin, men han förtjänar att ta nes på jorden genom att bli kapad vid fotknölarna! 
Men ikväll är det bara att fara tillbaka och ta tjuren vid hornen - eller rättare sagt mamma å pappa ska ta tjuren vid hornen. Jag har varit tvungen att lova att inte vara där för det vet hur jag reagerar och säger saker jag inte borde i ilska. Men men jag får väll försöka att inte jaga upp mig och ta vara på sista dagarn i stugan innan det blir att vara i skellefteå igen.  

Annars så har det varit härligt varmt väder den här veckan, till och med i vattnet. Synd bara att det värkar vara slut.

ajj;'(

Jag har sååååååååå ONTTTTTTT !!! å ingen fattar:( bara för att det inte syns:(

det är mina armar och handleder som känns som om dom skulle gå av om någon skackade min hand. Det gör till och med ont att skriva de här. Men min familj verkar inte bry sig, dom förstår inte, dom tycker att jag bara ojjar mig för igenting. Det gör mig ledsen.  
JAG HAR ONT!!!


hejdå

nu far jag tillbaka till stugan igen, så ni vet.
Hoppas hoppas att det blir sol den här veckan !! ♣

tillbaka

Nu har vi varit i stugan i mer än en vecka och vi har fått en, EN dag med sol! En stor besvikelse! När man är i stugan ska man kunna ligga på altanen och bara lapa sol i mängder, men de är bara en önskan just nu. Men jag har i alla fall hunnit göra annat, som att se på tv;P hahaha de e så typiskt mig. Jag hade tänkt läsa böcker i massor och fara ut och springa, men så fastnar man framför tvn, och jag är för lat för att ta mig därifrån. Men jag har i alla fall lyckats läsa klart en bok som jag redan pöbörjat och börja på sista Harry Potter som har legat på en hylla i ett halvår nu. Men jag måste medge att jag tvekade att börga på den, för jag vet att när jag väl börgat så sträckläser jag. Och när jag säger sträckläser så menar jag att jag inte lägger ifrån mig den tills den är fördig och jag blir jätte associal. Ofta så blir det lite tjafsigt när jag sträckläser för det händer ofta att jag snäser åt mamm när hon ber mig att göra nått för att jag inte vill sluta läsa å så blir hon arg, å så blir jag arg för att jag inte kan läsa när hon skriker år mig, åså vidare.  Det är med andra ord en risk att börja sträckläsa för mig haha.
Jag kan ju lika gärna också säg att jag gillar Harry Potter böckerna, som du säkert redan listat ut. Men om jag ska vara kritisk till den nya så skulle jag säga att den inte direkt är upplyftande, ganska mörk. Men jag har bara läst halva, så vem vet vad som kommer, även om man ju kan ana.

Jag harr hunnit bada i alla fall, dock med min våtdräkt som är utan armar och ben. Den hjälpte inte så mycket men lite så jag tror jag badade för länge. För nån dag efter så hade jag en dag med feber.
Det har också blivit endel bad med bastu, en tradition som jag inte vill ta bort.
Jag har alltid älskat att basta, kanske för att jag redan som väldigt väldigt liten blev satt på golvet i en balja i bastun med de vuxna, jag har helt enkelt vant mig. Specielt på kungsön (min pappas barndomsstuga) så har vi bastat mycket. Kanske för att farmor kommer från finland och har i sin tur med sig bastningen som kultur.  Bastun på Kungsön ser ut som en stor tunna son är vält och ligger på tvären. Den börgar vara lite sliten nu men är fortfarande lika charmig.
I Noret så fick dom bastu när mamma och pappa blev tillsammans, och det var förstås pappa som kom med idéen att dom skulle ha en.  Det var från början en gammal skogsbarack som blev ombyggd, men den började brinna för nått år den. Det var ingen brand direkt, men när mina kusiner och deras kompisar skulle basta såg dom att det rök från taket (dom satt innuti), och när min morbror med fler bent upp tacket så glödde det i isoleringen eller vad det nu var som var i tacket. Så den blev utbytt och nu har vi en större ,med fönster mot havet. Inte helt fel!

Jag och mamma har också hunnit med att äta surstömming. Det är ingen annan i familjen som gillar det så vi tog chansen när pappa var borta. Det var jätte gott! Ja vet att det inte är så många som gillar det och jag kan förstå det med tanken på lukten men om man kommer förbi det så smakar det facktiskt jätte bra, specielt på en tunnbrömacka med potatis, cream fresh, lök och dill. Sen gör tycker jag även om romen som finns i endel strömmingar. Men stina tyckte att det var jätte jobbigt att sitta nära så hon fick äta lite fort kasler å potatissalld å sen gå därifrån hihi. 
Sen så gav vi de strömmingar som blev över till fismåsarna å dom såg då glada ut tyckte jag. Det börgade med att en  cirklade omkring strömmingarna medans det komm fler och fler, å sen var strömmingarna borta.   

Hej å hå=)

 

Idag komme mamma på att vi skulle fara å se Mamma Mia på bio. Så vi satte oss i bilen och för hem. 
Det första jag gjorde var att ducha, gud va skönt det är med en duch som inte blir iskall efter 10 minuter! Och som inte har en så mesig stråle att man aldrig blir blöt! Sen ,så fort jag torkat håret, så plattade jag det. En annan helt underbar känsla, mitt hår har nämligen en egen vilja och är väldigt svårt att tämja. Vi tog  med vår gammla plattång till stugan men den fukar inte, och när jag väl har fått det platt med den så tar det bara en timme innan det är ett enda virrvarv igen -mycket störande! Därför har jag för vana att alltid sätta upp det i en knut när vi är i stugan, men det gör bara att jag tappar halva håret när jag väl ska förasöka reda ut det med en borste senare på kvällen.
Sen så for vi på halv sju visningen av Mamma Mia, och jag måste vara ärlig och säga att den överaskade. Man var mycket glad när man gick ut ifrån biosalongen. 
Det var en massa annars seriösa skådespelare som bjöd på sig skälv till gränsen av pinsamt. Men det gick hem och det ända som störde mig var Pierce Brosnan, som brukar spela James Bond, han kunde inte sjunga och jag störde mig på att han såg ut exakt som James Bond men i en rollkaraktär som var inte alls så seröst. Jag måste säga att jag inte allt tyckte att han skulle vara där, det störde mig. men de tyckte inte min familj eller de  bekanta vi pratade med efter filmen, så jag kanske bara är överkänslig.   
hård eller   Sentimental?

=)

Är hemma för en kort stund efter en dag på golfbanan med mamma å pappa. Jag följde dom på 9 hål å sen gick vi korthålsbanan. Det gick piss! Men jag hade inte förväntat mig annat så jag försöker att inte sura. Derimot tror jag att jag nu har fått lite fögr i ansiket, brun för er som inte fattar;P Jag börgar nästan känna soltvång bara för att jag känner mig vit som en snögubbe - inte bra. Men jag hoppas på fint väder nu i stugan så att jag kanske kan ta vindsurfingbrädan ut på vattnet och sola där, då borde jag bli lite brun i alla fall. Även om det förmodligen inte kommer att kännas så eftersom jag dagar i ända nu är omringad av släckten, som allihopa är neger. Men förstapris vinner nog Morfar som nu redan i en månad har varit svart, svart! Han behöver bara se solen så blir han brun - De är oretvist:( menmen...

Vi har nu också två ekorrungar kring våran stuga, å rädd är dom inte. Dom är SÅÅÅÅ söta kan jag säga, och jag har fått några fina bilder som jag kanske lägger ut när jag får en chans.

puss å kram. Nu så ska jag fara, mamam å pappa börgar bli otåliga. 

Noret her I come!



Idag har jag jobbat min sista dag för i sommar, råå skönt måste jag säga men jag kommer ändå sakna delar av det.
Varför blir det så att man uppskattar saker först när dom börgar ta slut, är det en förbannelse bara jag har eller gäller det alla? Det är hur som hälst väldigt typiskt.
I alla fall så var personalen jätte goa idag och köpte winebröd till fikat eftersom det var min och Petras sista dag. Det är alltid skönt att få höra att andra uppskattar det man gör, det driver en liksom frammåt. Folk skulle bara lära sig att säga det under tidens gång och inte bara efter, det skulle ge så mycket. För det är alltid värdefult att få uppmuntran när man står i skiten (nästan ordagrant;)), då skulle allting gå så mycket lättare.  
Hehe men nu så har i alla fall jag och Petra satt ribban högt för er stackars ferijejobbare som kommer efter oss;P Men jag önskar er all lycka till -det blir lättare, jag lovar.
 
Ikväll far jag till min älskade stuga för att vila upp mig så att jag inte mentalt kolappsar. Jag ska läsa en massa böcker, sola, bada, åka vatteskidor, spela kort, umgås med min falilj och ta promenader på små mysiga grusvägar i skogen eller längs strandkanten. Härligt eller hur!
Men jag kommer nog inte, som ni säkert förstår, att skriva på ett tag. Så hare så jätte bra, å ta hand om er=) 
puss å kram 

 ♥!

Utsikt från våran altan

3/7

Idag var min näst sista dag på trivselns äldreboende. Det var jätte skönt att veta att man nu bara går en dag till, med endast 5 ynka timmar. Men jag måste medge att jag kommer sakna det lite lite grann i alla fall. Men det ska bli jätte skönt att få ledigt nu å fara till stugan! Jag har verkligen längtat dit, Noret är det bästa stället jag vet.
Jag började packa idag, å nu ekar det i min garderob, bara för att jag inte kan bertämma mig för vad jag vill ha med. Men vat kan jag säga, jag är en som väljer kläder efter humör. 
Så nu har jag två proppade väskor med kläder, mer kläder i tvättmaskinen (som jag inte vet var jag ska få plats med), en ryggsäck med träningskläder (om jag untan förmodan skulle ta mig ut att springa -mycket osannolikt), å så (hitills) en väska med böcker å annat nödvändigt smått och gott. Jag har ingen anning hur jag ska få in allt i den lilla sovstugan som vi desutom är två i -Det kommer aldriig att gå! Men jag får hitta nån lösning, för allt ska med!
På tal om stugan så skulle jag bli mycket glad om någon ville komma och hälsa på. Det är bara att höra av sig. (ni vet vilka ni är som jag menar)
 stugan, en mysig höstkväll

Sen så har jag fått alla papper med anmälan till minilumpen idag. Det andra var intresseanmälan, så nu är det den riktiga anmälan. 

Men det var en hel del krångligheter som jag inte fattade, men det kommer nog gå bra endå. Och för er som inte fattat de så vill vill vill jag jätte jätte gärna det här! Jag vet att det kan låte konstigt åssåvidare men jag har bara den där magkänslan som säger att det här kommer bli skit kul! Sen så får vi väll se om det är nått för mig, för då kanske det blir riktiga lumpen. Men det är klart att som tjej så är jag orolig att inte klara av allt det innebär. Men men tiden utvisar väl de, så jag har bestämt mig för att inte oroa mig över de -änn i alla fall.      

sov gott

 


RSS 2.0