ingen sovmorgon idag. medvetet. känner mig lite duktig. även om jag inte gjort något produktivt

Blev inte så mke läxa igår, blev stan istället(A) fast det gick lite åt skogen då mitt humör ständigt försämmrades i takt med att fler å fler saker inte gick osm jag ville. (skäms). Jag är inte så bra med motgångar. Tränar på det men är inte där än. Så det blev inget inhandlat, men jag fick mammas åsikt om en viss dyr kavaj. Hon tyckte att jag var snål, men jag känner att jag aldrig kommer andvända just den sorten (kort, vit) mer än en gång och att jag borde köpa en sån som jag tänkt först (svart, vanlig, inte för kort, fugursydd hälst, skulle vara super med nån liten innerficka som man kan gömma saker i). Men hon fick mig att tänka lite.

Nu har ja i alla fall duchat och ska äta lite (utskällning de sista dagarna på den fronten(a)). Sen ska ja ta 10i1 bussen så ja hinner till APUn som börjar 2. Slutar halv10 idag och börjar 06.45 imorgon. sen blir det stressigt för att hinna med allt. Värst är att ja inte vet vad/har något att ha på mig. Ja gillar inte den biten.
Slutspurten på APUn nu, de två sista dagarna. Håll ut.. Saknar mina klassmates nu, har ifs träffat dem då å då, men de är inte samma sak.

nu kurrar min mage, kramis

magiskt bara helt sådär när man minst anar det. bara för att retas med mig

Nu verkar det ju ha funkat. Bilden (»»») är borta!! :O :D

nu ska ja bara se om det går att ersätta den


__________
´senare´
Näee inte de.. men den visar sig väll om ett tag.

blä

Nu har jag samma problem som jag haft tidigare. Jag kan inte byta bild »»den till Höger i bild asså»»
de vill bara inte funka. Jag kan inte heller bara ta bort biden helt. Guuud varför, jag blir så arg..:C 
Förra gången vart de å såhär i sen en dag funka de magist nog. men orkar inte vänta. tålamodsnivån är låg just nu.

värdelös dag, måste göra nått vettigt med den

De blev sovmorgon -skjut mig men jag tog mig den lyxen! vart ifs väckt där vid 7, men de ville väl så ja ska inte klaga. Å ja lyckades ju utan problem somna om. Trixet är att inte öppna ögorna mer än nödvändigt och vara väldigt kortfattad, inte jaga upp sig över att ha blivit väckt, utan vara i så sovande sinnelag som möjligt. Då kan man somna om igen. 

Sedan har jag:

·fastnat framför tvn
·hängt tvätt
·satt på ny tvätt
·inte lyckats hitta något lockande att äta (sitter och knaprar på frysta minimorötter och broccoli)
·hittat gammla brev och blivit lite sentimental över vilken underbar barndom jag haft 
·ringt det försenade samtalet, bara för att få reda på att denne person inte är inne men ska ringa upp mig
·inte hunnit börja på läxorna, men tänkt på det väldigt många gånger
·städat lite smått på rummet för att kunna vistas där
·fyllt på pengar i mobilen (så nu vet ni varför jag inte svarat på sms om ni känner er dissade) -ska ta tag i de snart.
·tänkt börja med läxorna men hamnade här..


Har även funderat på att sola solarium lite smått för att inte se lika blek ut den 11 Juni. Någon som skulle vilja joina??

 /eliiiin

hon är sugen på chips


check för studentklänning

Denna T-shirt kom med en mössa som jag ska ha den 11 Juni.

Sen har jag haft en jätte bra dag! Varit ledig från APUn som förövrigt snart är klar. Endast denna vecka kvar. Sen blir det sommarjobb där hela sommaren så jag återvänder 14 Juni. 
Har gått på stan hela dan. Vaknade å upptäkte att jag glömt ställa väckarn. -Vem tänker på de när man för en gångs skulle slipper ha den på 04.45! Så de blev lite panik, men ja fixa de (lunchen hanns dock inte med, å i den inkluderar jag frukost(a)). Så var där med Ellen å Sara och hade trevligt och prova kläder. Har även hittat en klänning som passar till mössan som ja ska ha den 11 Juni:D Äntligen, nu slipper ja stressa över de! fast då ska de ifs hittas en kavaj som jag hade tänkt ha på in case of kallt väder, skor (som jag gärna ska kunna gå i) och KanskE något annat att ha på till kvällen(vet inte hur andra tänkt göra???någon som vet???). Men de är inte lika panik. Nu är det bara att hoppas att denna klänning inte masstillverkas i hur stora mängder som hällst så inte alla ser likadana ut som mig. Korsar fingrarna.
Har även köpt en till klänning tillsammans me lillsyster och lite annat. Blev även Subway istället för middag.

Är ledig imorrn å, men då måste ja ta tag i all denna läxa som fortfarande är ogord, och ringa några samtal som inte blivit av pga arbetstider (stora förlåtelser till den berörde). Så har fortfarande inte bestämt mig för hur lång sovmorgon ja ska ta. Låter nog bara bli att ställa den pipande irriterande saken(a);) 
Sen borde jag ta en joggingtur. Om jag vill bibehålla den lilla kondis jag har kvar sedan innebandyn avslutades (ett tag sedan nu) och slippa arbeta upp en ny så är det på tiden! Men ni vet ju hur de är -uppskjutes utan betänkning:] Sen ska man ju inte släppa efter figuren nu när alla verkar så målvetna till bikiniandvändningen om ett tag. Jag kan ju inte gå tvärt emot..eller;) haha kanske ska överaska;)


Nu har även detta kommit=)


Svenska har mirakulöst hittat ett sätt att låta bra!

Detta kom med posten idag :D


saknar en skiva dock, som blir lite sen. Det var den som jag egentligen skulle köpa. sen tillkom endel(bild). men en av filmerna kosta 39:- så den som följde med då ja velat ha den ett tag, trots att jag sett den(a)


hittade alla bilder från påsken och ö-vik nyss så kanske gör ett sent ((väldigt sent)) inlägg om de senare.  

gonatt

?


ovärt vetande, läs om du vill.

vad har hänt sedan jag skrev sist då(för en vecka sen:], om man inte räknar förra inlägget). Har sett en operation -lappgalla (de tar bort gallan med titthålskiruri. Väldigt intresant, och så hamnade jag i samma op-sal som Johanna vilket var trevligt. tror jag fick mke mer ut av de, då hon förklarade endel, annars var de andra väldigt tysta. 
Sen har jag varit på 4:an (ortopeden) med moster Kicki. eller hon är min morbrors fru, fast de är inte gifta så ja..ni fattar. I all fall så är hon ssk(sjuksyster) så det var jätte kul, och nyttigt att vara me å se. Gjorde inte så mke annat än att ta in allt hon sa och lära mig allt jag kunde, men det räckte. Tack Kicki!=) 
Igår blev det tacos efter jobbet med några classmates=) blev även kladdkaka till eftrerätt, mumma; mätt blev man då! Sen for vi å titta på ES3ornas musikkonsär. Gu va bra vissa kan sjunga!

Om du upptäcker något felaktigt, vågar du påpeka det?

Har varit ledig idag, suuuuper skönt! imorgon oxå, men då jobbar man helgen istället ifs.
Så om nån vill hitta på nått, hör av er=) jag villl gärna ha en ursäkt att inte ta tag i läxan och annat som egentligen borde göras;)
Har jobbat lite på läxan idag faktiskt. Väligt lite ifs när man ser hur mycke tid man har på en dag, men man kan ju inte vara effektiv hela tiden. Fick lite gjort i alla fall. Det var etik-läxan som fick sig en tankeställare, ergonomin får vänta då den kändes jobbigare. Men fick lite tankvärda funderingar att knåpa på och endel fina grjjer stod det i boken. bl.a:
•Sorg och saknad är ett pris vi måste betala för att vi färster oss vid varandra. 
&
Lycka
är när
det du tänker
det du säger
och det du gör
är i harmoni
Tänk vad man kan hitta i läroböcker=)


Sen hittade jag de här i svenska ordboken (jag hade en andledning att kolla i den, så nördig är jag inte att jag sitter och läser den då jag inte har något att göra;))
Viste ni att definitionen för strul är: skeende som är besvärligt eller fungerar dåligt, trassel, krångel. HAHAHA, nu har det ju en sådan betydelse i grunden, men..ja ni förstår vad jag menar. Haha
Sen just efter står definitionen för strula som är: Förorsaka problem. HAHAHHAHAHA 
dålig humor kanske, men jag kan efter jag slutat skratta och torkat bort en liten tår fortfarande inte låta bli att småle(a) haha ironin!

APU, nu bara två veckor kvar.

fortfarande nöjd över praktiken. Hade en jätte bra dag i fredags=) Fick se både en ERCP och när de satte en peg:D Huuurr kul och intresant som hällst:D!
Flöjde en patient ner till skopiavdelningen på kirurg/ortopetmottagningen för att se ERCPn men upptäckte att undersköterskan som var med bodde två hus ifrån mig och vi började prata och hon visade mig hela avdelningen och lärde mig en massa om hur dom gör och anatiomi och hela köret -hur intressant som hällst!! Å sen fick jag då stanna och se när de satte en pegg=) 
Nu kanske ja ska föeklara vad en ERCP och en peg är. Orkar ni läsa;)?: 

ERCP - =Endoskopisk Retrograd Cholangio-Pancreaticografi. Patienten sväljer ett endoskopiskt instrument>(man får bedövningssprej i halsen och även smärtstillande läkemedel), med vilket man går ner i matstrupen via matsäcken till tolvfingertarmen där gallgångarna från levern och bukspottkörtelns gångar mynnar och där sprutar kontrastvätska in i gallgångarna och pancreasgången. Därefter tas vanliga röntgenbilder där man ser om det är något som blockerar. Vilket det gjorde den här gången så jag fick även se när de tog ut en gallsten. Fast på skärmen då man lämnar den i magsäcken så den får komma ut den vanliga vägen.
Man får se på en skärm kameran som sitter på endoskopet och på en annan skärm röntgenbilderna, och jag fick ha på mig en sån där blyväst=)
Rtg.bild med kontrast, man ser endoskopet och gallgångarna 
går in i gallgången

PEG - =Percutan Endoskopisk Gastrostomi. Peg:en läggs ner med hjälp av ett gastroskop. Patienten får lokalbedövning och ett litet snitt läggs på buken där man lägger Peg:en genom bukväggen till magsäcken.
Den peg de la in var med en inre stopplatta som hålls på plats med hjälp av en yttre stopplatta. man kan också andvända en ballong. Man får läkemedel för smärta som gör en lite sömmnig.
De trädde in en tråd genom buken in till magsäcken som de sedan drog ut genom munnen och trädde en slang på med peggen i slutändan och drog sedan tillbaka genom matstrupe till magsäcken och upp genom hålet i buken så att bara peggen var kvar som ett stoppp på insidan.  

På två hjul med en klubba

Hade jättekul igår. Följde med Matlida(hihi hennes nya namn;)) och hennes familj +hennes morbror och Hampus assistent till Umeå för att spela rullstolsinnebandy:D Och VI VANN:D vann alla tre matcher i gruppspelet och sedan finalen. Men vi kan nog lungt säga att även om det behövs en laginsatts så kan vi nog tacka Hampus, för han gjorde i princip allt! Han är hur duktig som hällst=) 
Vart en heldag, vi for vid 7.30 och slutade med middag när vi kom hem hemma hos Larssons. Så ja var jätte trött när jag kom hem och somnade på tre sekunder. Olyckligtvis var det i soffan eftersom jag inte hann längre(a) haha men jag fick mig till sägen så småningom. Och så fick jag sova länge idag vilket var riktigt behövligt!

(ej från igår)

Fakta>Förståelse>Färdighet>Förtrogenhet. den ordingen! å så äre!

Utterligare endel tårar över framtiden. Jag är inte optimistisk.
Var på jätte bra humör när jag kom hem från praktiken ikväll, men vissa saker förstör allt. Och jag kan inte bestämma mig, så nu blir de va de blir å sen får jag ta det och lösa det sen. Men tråkigt känns det.

•Sen kommer ett nytt busskort att kosta 300:( känns så *ävla förbannat onödigt:C
•glömde lämmna in den *ävla NK läxan som skulle varit inne för flera veckor sen.
•lämnade idag in väskan som jag redan reklamerat en gång för att inte heller på den här funka dragkedjan. Synd för den var väldigt fin:(! Och hade suttit bra då jag ju är en väska kort numer. Saknar min fina bruna och vill inte ens tänka på vems smutsiga äckliga fingrar som gått igenom den och sen förmodligen slängt/förstört/misshandlat stakars liten. 


+ (kan ju inte bara vara negg)
•Ska få titta på en operation på måndag morgon, en lappgalla:D alltså de går in med titthålskirurgi och så ser man allt på en skärm, så väldigt "tittvänlig" operation. Kändes kul värre=)!
•Hade jätte trevligt på praktiken idag och fick lära mig en massa då vi hade väldigt få patienter så en snäll en tog sig tid att gå igenom och visa/förklara en massa. Fick bland annat prova Bladderscanen på henne och veta alla rutiner vid hjärtstopp(nogrannt=)).
•Slutar 14.00 imorgon=) å ska sen vara med mattahulda=) 
•Å på Lördag blir det rullstolsinnebandy och jag längtar. Fast jag kommer givetvis skämma ut mig, men det bjuder jag på för det är så roligt.  
°Hoppas jag för ta nått/några prover imorgon, skulle sitta fint=)


sovgott, kram

lämna mitt i fred!!!

blev avstulen väskan idag:(  -för ledsen för att kunna uttrycka ilska:(:(
polisanmälan gjord i alla fall, men jag lär nog aldrig se den igen:'(
men om någon skulle hitta en brun axelväska så ring mig!

Men + är att jag fått sommarjobb hela sommaren på Kirurgen2(där ja ha praktik nu):D 85-100% så jag är helnöjd. Men har som sagt svårt att visa glädje just nu.

Sen hatar jag att jag inte vet vad jag vill men ändå tvingas(halverst) att bestämma mig. -Högskoleansökningen inne(sista dagen imorgon/idag) och jag vet int eom de blev bra.
Hatar allt just nu:(:(:(:(


'behöver en kram:(

rösta

http://norrlandsbilden.norrmejerier.se/tavlingsbidrag/gavan-fran-ovan
hihi gammal bild. ser bättre ut i helformat, får ett häftigare intryck då. (Den här↓ har även lite dålig kvalla då den är avfotad och inte scannad.)
Men RÖSTA så kanske vi vinner en kamera=)




har varit i stugan hela helgen -såååå behövligt!=) älskar det stället! men berättar mer om de sen +kanske lite bilder om några blev bra=)

RSS 2.0